Anadolu Un Sanayicileri Derneği(AUSD), Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAD), Dicle Un Sanayicileri Derneği (DUNSAD) işbirliğinde 18-20 Ekim 2019 Tarihleri arasında Kıbrıs’ta " 2019/2020 Hasat Yılı ve Hasat Sonrası Öngörüleri " konulu Toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya; Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Orhan Ercan, Anadolu Un Sanayicileri Derneği ( AUSD )Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan ÖZKAŞIKÇI, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut ÇAKMAK, GUSAD Onursal Başkanı Erhan ÖZMEN, Çukurova Un Sanayicileri Derneği ( ÇUSD ) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir BAĞIŞ, Ege Un Sanayicileri Derneği ( EUSD ) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk TEZCAN,Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Dernekler Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernekler Üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Kasım ayı sonuna kadar geçerli buğday ve arpa satış fiyatlarını açıkladı. Güldal, yerli Anadolu Kırmızı Sert no:2 ve 12,5 protein ithal ekmeklik buğdayın 1.450 TL/ton, 13.5 protein ithal ekmeklik buğdayın 1.475 TL/ton, Arpanın ise 1.225 TL/ton fiyatla satışa sunulacağını açıkladı.
Toplantı açılış konuşmasında konuşan AUSD Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan ÖZKAŞIKÇI, sektörün devletle olan ilşkilerine değinerek gelecek dönemlerdede devletle ilşkilerin en iyi ve en üst düzeyde olması için çalışacaklarını ifade etti
Daha sonra gerçekleştirilen 2019-2020 Hasat yılı ve Hasat Sonrası Öngörüleri panelinde konuşan Başkan ÖZKAŞIKÇI ; Ekmek Türk halkının en önemli besin kaynağı. Fiyatları arttıramıyoruz. Çünkü buğdayda ekmekte siyasi bir ürün. Buğday üretiminin artması için ya fiyat arttıracağız yada çiftçiye destek vereceğiz dedi.